Těstovinový salát s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Paprika zelená
  • 100 g Fazolové klíčky
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 160 g Jogurt bílý
  • 160 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Pistácie
  • 80 g Těstoviny Farfalle
  • 80 g Těstoviny Fusilli
  • 100 g Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 417.7 mg
  • Vláknina 8458.1 mg
  • Vitamín A 8458.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou oleje a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibulku nakrájíme, nivu rozdrobíme, ementál nastrouháme nahrubo, pistácie nasekáme na středně hrubo.

  • 3

    Cibulku, nivu a jogurt umixujeme dohladka, přimícháme pepř a worcester.

  • 4

    Těstoviny smícháme v míse s ementálem, paprikou a fazolovými klíčky. Přelijeme jogurtovou zálivkou a posypeme pistáciovými oříšky.

Komentáře k receptu