Bramborový salát s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 76 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 30 g Pórek
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Jogurt bílý
  • 60 g Majonéza
  • 3 kávová lžička Křen
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 841.3 mg
  • Vláknina 17749.8 mg
  • Vitamín A 17749.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky.

  • 2

    Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat.

  • 3

    Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet.

  • 4

    Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme.

  • 5

    Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme.

Komentáře k receptu