Jogurtová zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Moravské uzené maso
  • 500 g Zelí kysané
  • 250 g Jogurt bílý
  • 30 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 109.9 mg
  • Draslík 356.4 mg
  • Vláknina 4982.2 mg
  • Vitamín A 4982.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 518.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném sádle do zlatova. Přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, posypeme sladkou paprikou, promícháme a vložíme zelí i s nálevem. Ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, zalijeme vodou, povaříme do změknutí zelí.

  • 2

    Mléko metlou prošleháme s moukou a vejcem, vlijeme do polévky, dobře promícháme a povaříme do bodu varu. Stáhneme ze sporáku, vlijeme jogurt, posypeme nasekanou petrželovou natí a zamícháme.

  • 3

    Polévku necháme 5 minut odpočinout, podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu