Pikantní tuňákový salát
Suroviny
- 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 150 g Tuňák v oleji
 - 50 g Sýr balkánský
 - 100 g Salát kadeřavý
 - 60 g Baby kukuřice
 - 100 ml Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Rajčata
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 42.9 mg
 - Draslík 918.7 mg
 - Vláknina 8047.6 mg
 - Vitamín A 8047.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých salátových listů setřepeme vodu, pak salát potrháme do mísy. Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a maso přidáme k salátu. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme v sítu odkapat. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, omytá, na kostky pokrájená rajčata, očičtěnou lahůdkovou cibulku, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky a na kostky pokrájenou salátovou okurku. Zeleninu zlehka promícháme.
 - 
                                2
V hrnku smícháme jogurt se solí, pepřem, utřeným stroužkem česneku, hořčicí a nadrobno pokrájeným čerstvým koprem. Jogurtovou zálivku nalijeme na zeleninu, promícháme a salát hned podáváme.