Pikantní tuňákový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 50 g Sýr balkánský
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 60 g Baby kukuřice
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 918.7 mg
  • Vláknina 8047.6 mg
  • Vitamín A 8047.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých salátových listů setřepeme vodu, pak salát potrháme do mísy. Z konzervovaného tuňáka slijeme šťávu a maso přidáme k salátu. Konzervovanou cukrovou kukuřici s hráškem scedíme a necháme v sítu odkapat. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, omytá, na kostky pokrájená rajčata, očičtěnou lahůdkovou cibulku, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky a na kostky pokrájenou salátovou okurku. Zeleninu zlehka promícháme.

  • 2

    V hrnku smícháme jogurt se solí, pepřem, utřeným stroužkem česneku, hořčicí a nadrobno pokrájeným čerstvým koprem. Jogurtovou zálivku nalijeme na zeleninu, promícháme a salát hned podáváme.

Komentáře k receptu