Pangasalát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 600 g Pangasius - filety
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Česnek sušený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 461.9 mg
  • Vláknina 11893.3 mg
  • Vitamín A 11893.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmraženou rybu zakapeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladničce asi 50 minut odležet.

  • 2

    Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, pažitku jemně posekáme, očištěný pórek nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme.

  • 3

    Odleželou rybu nakrájíme na kostičky, okořeníme, osolíme a za stálého míchání orestujeme na oleji. Poté ondáme do mísy a necháme vychladnout.

  • 4

    Vychladlou rybu smícháme se zeleninou, jogurtem a citronovou šťávou. Uložíme na hodinu do lednice a poté podáváme.

Komentáře k receptu