Dacquoise s datlemi a ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 20 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 377.1 mg
- Vláknina 10332.5 mg
- Vitamín A 10332.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Odložíme stranou několik ořechů a datlí, ostatní ořechy nasekáme nahrubo a datle pokrájíme na 1 cm velké kousky. Ořechy opražíme na pánvi do zlatova. 
- 
                                2Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na každém vyznačíme kruh o průměru 23 cm. 
- 
                                3Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý. Datle smícháme se 4 lžícemi sněhu, aby se jednotlivé kousky nelepily k sobě. Stěrkou lehce vmícháme do sněhu kakao, datle a ořechy. 
- 
                                4Do každého kruhu dáme polovinu těsta a rozetřeme. Plechy vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme asi 15 minut. Plechy můžeme během pečení vyměnit, aby se pláty upekly stejně, pečeme, až jsou hnědé a křupavé, ale uvnitř vláčné. Hotové necháme 10 minut vychladnout, opatrně oddělíme papír a necháme zcela vychladnout. 
- 
                                5Krém připravíme z cukru, másla, kakaa a horké kávy. Vše umixujeme na hladký máslový krém. 
- 
                                6Jeden plát položíme na plochý podnos a potřeme krémem, zakryjeme ho druhým plátem, plochou stranou dolů, lehce přitiskneme. Zakryjeme a dáme do lednice aby krém dobře ztuhl. Před podáváním pocukrujeme,ozdobíme ořechy a datlemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        