Rakouský čokoládový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 212.8 mg
 - Draslík 252.2 mg
 - Vláknina 4787.5 mg
 - Vitamín A 4787.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozpustíme máslo a čokoládu, až se rozpustí a spojí. Potom odstavíme.
 - 
                                2
V míse ušleháme bílky a po částech zašleháme 60 g cukru. Žloutky a zbytek cukru utřeme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a třeme, až se vše spojí. Vsypeme mouku a třeme do hladkého těsta. Na závěr vmícháme sníh. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm. Forma musí být vymazaná máslem a vysypaná moukou.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 30-35 minut. Dort při pečení nabude a na povrchu popraská. Hotový dort necháme zcela vychladnout, patrně se ve středu trochu propadne.
 - 
                                4
Z tabulky čokoládové polevy si připravíme hobliny. Půjdou lépe vyrábět, když polevu necháme na chvíli v mrazáku. Nožem potom seškrábeme hobliny.
 - 
                                5
Dort vyjmeme z formy a dáme ho na tác. Pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme hoblinami. Podáváme se šlehačkou.