Koláčky z müsli
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 60 g Máslo arašídové
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.3 šálek Hrozinky
 - 2 šálek Muesli
 - 0.5 šálek Cukr krupice
 - 0.5 šálek Mouka polohrubá
 - 0.5 šálek Ořechy vlašské
 - 2 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 80.7 mg
 - Draslík 185.8 mg
 - Vláknina 3543 mg
 - Vitamín A 3543 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Tukem vymažeme plech, ve kterém budeme péct.
 - 
                                2
V míse šlehačem vytřeme máslo s cukrem, poté přidáme vejce a arašídové máslo.
 - 
                                3
Prosetou mouku, skořici, prášek do pečiva a sůl smícháme s hotovou müsli směsí. Nakonec vmícháme vlašské ořechy a rozinky.
 - 
                                4
Na připraveném plechu vytvoříme polévkovou lžící ze směsi hromádky, vzdálené od sebe cca 2,5 cm. Každou hromádku vytvarujeme lžící do kulata.
 - 
                                5
Po 15 minutách pečení se nám koláčky zbarví dozlatova. Po vychladnutí můžeme koláčky podávat.