Obyčejná zavářka z páleného těsta
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 12 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 159.2 mg
- Draslík 78.4 mg
- Vláknina 2220 mg
- Vitamín A 2220 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, hrnec odstavíme, vodu osolíme a rozpustíme v ní máslo. Jakmile se rozpustí, vsypeme pomalu mouku a dobře rozmícháme. Hrnec vrátíme na mírný oheň a za stálého míchání těsto vysoušíme asi 5 až 7 minut. 
- 
                                2Stáhneme z ohně a zapracujeme do těsta vejce. 
- 
                                3Zavářku můžeme použít na různé způsoby, ale nejrychlejší je ten, kdy zavářku přes hrubé struhadlo nastrouháme do vroucí vody a zavaříme jednu minutu. Používá se jako vložka do čirých polévek. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        