Urmašice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 24.9 mg
 - Draslík 14.6 mg
 - Vláknina 1608.9 mg
 - Vitamín A 1608.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Moučník Urmašice dostal název, protože vytvořené tvary mají tvar datle (v arabštině slovo "urma" znamená datle).
 - 
                                2
K výrobě tohoto moučníku si nejdříve připravíme těsto.
 - 
                                3
V míse utřeme máslo do pěny, pak do něj za stálého míchání přidáme jeden žloutek a jedno celé vajíčko, pak zamícháme bílý smetanový jogurt.
 - 
                                4
Postupně přisypáváme hladkou mouku až do vymíchání hladkého těsta, které dáme na pomoučený vál.
 - 
                                5
Válečkem rozválíme placku vysokou asi 2 cm a vykrajovátkem nebo pomocí skleničky vykrajujeme tvary podobné datlím.
 - 
                                6
Koláčky poskládáme na plech, který jsme si vymazali máslem a vložíme je do rozehřáté trouby.
 - 
                                7
Pečeme při 200°C přibližně 20 - 25 minut dozlatova.
 - 
                                8
Během pečení si připravíme sirup:
 - 
                                9
v menším hrnci si do 4 dl vody rozmícháme 750 g cukru, vanilkový cukr a vaříme při mírné teplotě do zhoustnutí.
 - 
                                10
Když je dostatečně hustý, přidáme do něj citronovou šťávu
 - 
                                11
a odstavíme.
 - 
                                12
Upečené koláčky Urmašice narovnáme na mísu a přelijeme je hustým sirupem.
 - 
                                13
Sirup necháme do koláčků zcela vsáknout, potom podáváme.