Medový chlebíček
Suroviny
- 225 g Máslo čerstvé
 - 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 115 g Cukr krupice
 - 115 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 6 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 156.4 mg
 - Draslík 86.9 mg
 - Vláknina 3763 mg
 - Vitamín A 3763 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo a krupicový cukr zpěníme a vmícháme mírně ohřátý med. Postupně zašleháme vejce. Pokud se směs bude srážet, přisypeme trochu mouky. Potom přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.
 - 
                                2
Chlebíčkovou formu o objemu 900 ml vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut. Po 40 minutách otevřeme troubu a pokud bude povrch tmavý, přikryjeme formu kouskem pečícího papíru a snížíme příkon tepla.
 - 
                                3
Příprava polevy: moučkový cukr smícháme s medem a 1 lžící horké vody. Směsí potřeme povrch upečeného chlebíčku a polevu necháme stéct i po stranách.