Šalvějové máslo se šunkou a špenátovými noky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1270 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 186 mg
- Draslík 846.1 mg
- Vláknina 10017 mg
- Vitamín A 10017 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špenát očistíme, omyjeme a blanšírujeme v dostatečném množství vařící osolené vody. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme okapat, dobře vymačkáme a nasekáme nahrubo. 
- 
                                2Kozí sýr smícháme se špenátem a s vejci, okořeníme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme strouhanku, parmazán a mouku a dobře propracujeme. Z těsta vykrajujeme dvěma kávovými lžičkami noky a necháme je v horké vodě těsně pod bodem varu táhnout asi 4 minuty. 
- 
                                3Zpěníme máslo a osmažíme na něm proužky parmské šunky a otrhané lístky šalvěje. Noky vybereme odpěňovačkou, upravíme na talíře a přelijeme horkým máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        