Vařený tuřín na polský způsob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 10.1 mg
- Vláknina 6480 mg
- Vitamín A 6480 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmažíme dozlatova strouhanku. 
- 
                                2Oloupaný a omytý tuřín pokrájíme na hranolky o síle 1,5 - 2 cm. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 30 minut. Poté tuřín scedíme, porce upravíme na talíře, polijeme máslem se strouhankou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        