Slepované hvězdičky s polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 97.1 mg
 - Draslík 23.1 mg
 - Vláknina 31.8 mg
 - Vitamín A 31.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílková poleva [32368]:
 - 
                                2
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
 - 
                                3
Na vále z prosáté mouky, cukru, vajec a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 1/2 hodiny odležet. Poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme hvězdičky 3 velikostí.
 - 
                                4
Hvězdičky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení je necháme vychladnout. Po obvodu potřeme bílkovou polevou 2 větší hvězdičky, celou potřeme jen nejmenší hvězdičku. Když je poleva zaschlá, spojíme všechny hvězdičky krémem tak, aby nejmenší hvězdička byla navrchu.
 - 
                                5
Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem a přimícháním marmelády.