Telecí plátek s Marsalou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 471.4 mg
- Vláknina 1837.5 mg
- Vitamín A 1837.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z kýty nařežeme plátky, které vložíme mezi 2 mikrotenové sáčky a naklepeme je na sílu 3 mm. 
- 
                                2Mouku osolíme a opepříme a lehce v ní obalíme řízky. 
- 
                                3Rozehřejeme 30 g másla a řízky na něm postupně 2 minuty z obou stran dozlatova osmažíme. Osmažené je udržujeme teplé. 
- 
                                4Rozpálíme i zbylé máslo, přidáme nasekanou cibuli a zvolna ji 5 minut necháme zpěnit, aby změkla a byla mírně dohněda osmažená. Přilijeme marsalu, mícháme a svaříme ji na 2 polévkové lžíce. Přidáme vývar a svaříme na 90 ml. 
- 
                                5Do pánev vrátíme řízky, přelijeme je šťávou a prohřejeme. Zdobíme nasekanou petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        