Zásmažka do bílých a krémových polévek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 875 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 1000 mg
 - Vláknina 1102.5 mg
 - Vitamín A 1102.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prosejeme hladkou mouku a nasypeme do horkého másla nebo sádla. Za stálého míchání osmahneme do požadované barvy.
 - 
                                2
Vlažnou zásmažku zalijeme 1 l vlažného základního vývaru z bílých kostí a za stálého míchání ( je vhodné použít metlu) mírně vaříme asi 30 minut. Polévka musí být hladká.