Špenátové skopové kari
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Špenát mražený
 - 3 kávová lžička Kmín celý
 - 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 kávová lžička Kardamom
 - 1.5 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1.5 kávová lžička Skořice celá
 - 6 kávová lžička Koriandr celý
 - 3 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 kg Skopové maso přední
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 968.1 mg
 - Vláknina 6403.6 mg
 - Vitamín A 6403.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme utřený česnek, všechno koření a jogurt. Na mírném ohni krátce osmažíme.
 - 
                                2
Vložíme maso, ochutíme solí a orestujeme do hněda. Přidáme rozmrazený špenát, podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec můžeme nechat pokrm dojít ve vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.