Dvoubarevné řezy s kokosovým sněhem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 250 g Cukr moučkový
 - 500 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Cukr moučkový
 - 200 g Kokos strouhaný
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 5 polévková lžíce Marmeláda višňová
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1815 kcal
 - Sacharidy 249 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 357.4 mg
 - Draslík 227.2 mg
 - Vláknina 114 mg
 - Vitamín A 114 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 186.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prosátý cukr utřeme s máslem, přidáme dva žloutky, prosátou mouku s kypřícím práškem a na vále vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dva díly.
 - 
                                2
První díl vyválíme a položíme na plech, který jsme vymazali a vysypali. Placku potřeme zavařeninou.
 - 
                                3
Do druhého dílu těsta přimícháme kakao a jeden žloutek. Dobře zapracujeme a z těsta vyválíme placku, kterou položíme na první placku na plechu. Také tento plát pomažeme zavařeninou. Plát překryjeme kokosovým sněhem.
 - 
                                4
Sníh připravíme ušleháním bílků do pevného sněhu. Poté zašleháme cukr a na závěr „zabalíme“ strouhaný kokos.
 - 
                                5
Řezy vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
 - 
                                6
Vychladlé krájíme.