Kuřecí prsa na smržích s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 973 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 457.2 mg
 - Draslík 1528.3 mg
 - Vláknina 9263.8 mg
 - Vitamín A 9263.8 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme, nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme, přidáme lžičku másla.
 - 
                                2
Chřest ponoříme do vody, povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme, nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky.
 - 
                                3
Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, maso na něm přibližně 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.
 - 
                                4
Dle návodu na obalu připravíme holandskou omáčku, zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou položíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.