Studená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 272.9 mg
 - Draslík 78.4 mg
 - Vláknina 170 mg
 - Vitamín A 170 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody, poté je ihned oloupáme.
 - 
                                2
Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a sardelovou pastou, dochutíme hořčicí, přidáme majonézu a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit.