Telecí sekaný řízek na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1055 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 100.6 mg
 - Draslík 242 mg
 - Vláknina 565.4 mg
 - Vitamín A 565.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso opláchneme a najemno umeleme se žemlí namočenou v mléce.
 - 
                                2
Mírně osolíme, okořeníme, přidáme vejce a kůru z omytého citronu a směs dobře promícháme.
 - 
                                3
Z připravené hmoty v mouce vytvarujeme oválné řízky asi 10mm silné. Vložíme je do pekáče vytřeného tukem a dáme do horké trouby prudčeji zapéci.
 - 
                                4
Po zapečení řízky obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí pečeme (dusíme) doměkka.
 - 
                                5
Řízky vyjmeme, šťávu procedíme, podle potřeby ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme ji a zjemníme máslem.
 - 
                                6
Nakonec šťávu nalijeme na řízky a vše krátce podusíme.