Lososový steak s chřestem a holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 435 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 402.4 mg
 - Draslík 486.6 mg
 - Vláknina 2595.3 mg
 - Vitamín A 2595.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety lososa očistíme a rozdělíme na porce. Zapékací mísu potřeme olejem, vložíme do ní lososa a 50 g bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 12-15 minut.
 - 
                                2
Mezitím očistíme chřest a jeho spodní části odkrojíme. Vodu osolíme, ochutíme zbylým máslem a z citronu vymačkanou šťávou a chřest v ní vaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přidáme pečeného lososa, přelijeme teplou holandskou omáčkou, posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.