Pařížské krůtí řízky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 87 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 366.8 mg
- Draslík 506.1 mg
- Vláknina 189.3 mg
- Vitamín A 189.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme. 
- 
                                2V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme. 
- 
                                3Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko. 
- 
                                4Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        