Marcipánové kuličky s ořechovou náplní
Suroviny
- 70 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr moučkový
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 200 g Marcipánová hmota surová
 - 70 g Kakao
 - 20 g Cukr moučkový
 - 50 ml Voda pitná
 - 50 ml Voda pitná
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
 - 2 polévková lžíce Káva instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 101.6 mg
 - Draslík 58.1 mg
 - Vláknina 896.5 mg
 - Vitamín A 896.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Ze žloutků s horkou vodou vyšleháme pěnu, do které přimícháme pudinkový prášek. Sníh smícháme dohromady se žloutkovou hmotou. Do směsi přisypeme prosátou mouku a zlehka promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem.
 - 
                                2
Připravenou směs naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a tvarujeme na plech úhledná kolečka. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180°C pečeme přibližně 10 minut. Po upečení kolečka necháme vychladnout na papíře, potom je pomocí nože opatrně z papíru sundáme.
 - 
                                3
Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky, přisypeme cukr, kávu a horkou vodu. Vyšleháme na hladký krém, do kterého přisypeme pomleté ořechy a ještě jednou promícháme.
 - 
                                4
Vychladlé kolečka rozřízneme na půlky, naplníme je připraveným krémem a slepíme k sobě.
 - 
                                5
Vál posypeme moučkovým cukrem, rozválíme na něm marcipán a nakrájíme na dostatečně velké čtverce. Do středu každého čtverce položíme naplněnou kuličku, kterou zabalíme do marcipánu. Pěkně pomocí dlaní vytvarujeme do kuličky, každou následovně obalíme v prosátém kakau.