Minutkové roštěnky Entrecote
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 624 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 661.2 mg
 - Vláknina 132.5 mg
 - Vitamín A 132.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nízký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Z připraveného masa odkrojíme přes vlákno plátky silné 1,5 až 2 cm o hmotnosti cca 150 - 200 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku je silně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vrátíme do původního tvaru. Takto připravené roštěnky na osolené pánvi v rozpáleném másle po obou stranách rychle opečeme na každé straně 3 až 4 minuty, tedy celkem maximálně 8 minut. Roštěnky po upečení mají být vždy uvnitř trochu růžové a šťavnaté. Déletrvajícím pečením se veskrz propečou, poté by byly tuhé a suché.
 - 
                                2
Upečené roštěnky přendáme na nahřáté talíře.
 - 
                                3
Do pánve přilijeme vývar, krátce povaříme, zjemníme máslem a roštěnky jím přelijeme.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme smažené hranolky.