Vánoční srdíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 141.1 mg
 - Draslík 10.9 mg
 - Vláknina 2883 mg
 - Vitamín A 2883 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo (nakrájené na kousky) dáme do misky, přisypeme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, žloutky a nakonec přilijeme rum. Ze všech surovin vypracujeme tuhé a lesklé těsto, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme odležet do lednice nejméně na 30 minut.
 - 
                                2
Pracovní desku posypeme moukou, přeložíme na ní těsto a rozválíme na velký plát o síle 5 mm. Z těsta tvarujeme vykrajovací formičkou srdíčka, která skládáme vedle sebe na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, při 180 stupních.
 - 
                                3
Upečená srdíčka necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je sebereme a necháme volně vychladnout. Naskládáme do dózy, uzavřeme a necháme alespoň týden odpočívat.