Douze- pointe
Suroviny
- 85 g Brambory
- 500 g Listové těsto
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Sýr Feta
- 75 g Ricotta
- 325 g Čedar
- 85 g Zelí bílé
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Citron
- 2 ks žloutek
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Máslo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 42 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 103.1 mg
- Draslík 391.1 mg
- Vláknina 9365 mg
- Vitamín A 9365 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Formy na muffiny vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 12 cm a každý vložíme do vymazané formy na muffiny. Těsto by mělo vystačit na 12 kousků – to znamená čtyři kusy budou plněny jedním druhem náplně. Poté co je naplníme, je ještě shora přikryjeme zbylým těstem, abychom získali uzavřené koláčky. 
- 
                                2Pečeme 25 minut na 200 °C dozlatova. 
- 
                                3PŘÍPRAVA POLSKÝCH KOLÁČKŮ: 
- 
                                4Brambory nakrájíme na kousky, zelí nakrouháme, sýr nastrouháme a dvě jarní cibulky nakrájíme najemno. 
- 
                                5Brambory uvaříme v osolené vodě a poté rozmixujeme. 
- 
                                6Na másle smažíme zelí a smažíme na pánvi doměkka. Poté přidáme jarní cibulku, 2 stroužky česneku, čedar a po zchladnutí vmícháme i žloutek. Ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                7PŘÍPRAVA ŠPANĚLSKÝ PAPRIKOVÝCH KOLÁČKŮ: 
- 
                                8Papriku nakrájíme na drobné kousky, cibuli nakrájíme najemno, dva stroužky česneku prolisujeme a petrželku nasekáme na jemno. 
- 
                                9Papriku, cibuli, česnek, mletou papriku smažíme na oleji doměkka. Poté přidáme rajčata, cukr, ocet a petrželku a 10 minut povaříme. Ochutíme a necháme vystydnout. 
- 
                                10PŘÍPRAVA ŘECKÝCH KOLÁČKŮ: 
- 
                                11Fetu rozdrobíme, dva česnekové stroužky utřeme a 3 kusy jarní cibulky nasekáme. 
- 
                                12Smícháme rizotu, fetu, jeden žloutek, citronovou šťávu a kůru, česnek a vše rozmixujeme doměkka. Poté přidáme jarní cibulku a ještě chvíli mixujeme. Dochutíme solí a pepřem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        