Česká cibulová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 192.3 mg
 - Vláknina 2671.5 mg
 - Vitamín A 2671.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.
 - 
                                3
Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.