Nejlepší míša řezy
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučka
- 500 g Tvaroh tučný
- 200 g Máslo čerstvé
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 62 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 327 mg
- Draslík 91 mg
- Vláknina 1319 mg
- Vitamín A 1319 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 250.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C. 
- 
                                2V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej. 
- 
                                3Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“. 
- 
                                4Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle. 
- 
                                5Upečený korpus necháme na plechu vychladnout. 
- 
                                6Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň. 
- 
                                7Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl. 
- 
                                8Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce. 
- 
                                9Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        