Dort slivovice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mléko plnotučné sušené
  • 150 g Cukr krupice
  • 360 g Cukr krupice
  • 510 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 9 ks Vaječný bílek slepičí
  • 9 ks Vaječný žloutek sušený
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Pudink vanilkový
  • 6 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 9 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1702 kcal
  • Sacharidy 213 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 188 g
  • Cholesterol 419.9 mg
  • Draslík 220.7 mg
  • Vláknina 6290 mg
  • Vitamín A 6290 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 185.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Suroviny rozdělíme na tři díly, vypracujeme tři těsta (z bílků šleháme tuhý sníh), z nich utvoříme placky, které upečeme dozlatova. Upečené pláty okrojíme do tvaru lahve. Ze zbylého těsta vykrojíme etikety, jaké jsou na lahvi slivovice a uzávěr.

  • 3

    V mezičase připravíme krém – v mléce rozšleháme pudinky, vanilkové cukry a svaříme dohusta. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přimícháme rum a postupně zatíráme vychladlý pudinkový krém.

  • 4

    Spodní díl natřeme částí marmelády, potřeme rovnoměrně krémem, přikryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Vrchní díl přiklopíme a potáhneme marcipánem.

  • 5

    Marcipán připravíme zpracováním udaných surovin. Vodu přidáváme opatrně postupně, aby nám vznikla tvárná hmota.

  • 6

    Písmena píšeme zředěným cukrářským barvivem.

Komentáře k receptu