Pomerančový salát s mascarapone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sezam - semena
  • 200 g Hroznové víno
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř bílý
  • 3 g Cukr krupice
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Salát ledový
  • 5 cl Vodka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 590.2 mg
  • Vláknina 13832 mg
  • Vitamín A 13832 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře vyzrálé pomeranče vydrbeme kartáčkem pod horkou vodou a osušíme. Speciální škrabkou nebo na struhadle z kůry odkrojíme slaboučké proužky. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které vyloupeme z blanky a rozpůlíme. Na dresink smícháme mascrapone s pepřem, solí, trochou cukru a pomerančovou šťávu, která vytekla během krájení pomeranče. Nakonec přidáme vodku a dresink vyšleháme do hladka. Misku zakryjeme a dáme do lednice chladit. Mezitím omyjeme bílé a modré hrozny a kuličky rozpůlíme, vydlabeme zrníčka. V misce smícháme hrozny s pomerančem. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, těmi nejhezčími vysteleme mělkou mísu a do jejího středu navršíme pomerančovou směs. Těsně před podáváním zalijeme dresinkem a posypeme sezamovými semínky, ozdobíme proužky kůry.

Komentáře k receptu