Losos na smetaně s jabečným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 700 g Losos - filety
  • 50 ml Ocet vinný
  • 200 ml Víno jablečné
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 958.3 mg
  • Vláknina 430.3 mg
  • Vitamín A 430.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Oloupané šalotky najemno nasekáme. Estragon opláchneme, otrháme lístky a nadrobno nasekáme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotky. Zalijeme vínem, kalvadosem a nezakryté povaříme cca 5min. Vmícháme smetanu, přivedeme k varu, přidáme estragon, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Mezitím zahřejeme v dalším hrnci vývar s octem a bobkovým listem. Vložíme rybu a na mírném ohni cca 6min povaříme. Poté maso vyjmeme, rozdělíme na vyhřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu