Majonéza z vařených žloutků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2669 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 284 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1626 mg
  • Draslík 287.8 mg
  • Vláknina 9400 mg
  • Vitamín A 9400 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.2 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené žloutky prolisujeme a utřeme se syrovými žloutky. Za stálého přikapávání oleje třeme na hustou hmotu.

  • 2

    Potom přidáme worcester, citronovou šťávu a pokud je třeba, zředíme majonézu smetanou.

Komentáře k receptu