Závitky z roštěné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 180 g Okurky nakládané
  • 180 g Šunkový salám
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Voda pitná
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1102 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 1340 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 384.8 mg
  • Draslík 859.9 mg
  • Vláknina 1963.1 mg
  • Vitamín A 1963.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnou nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme podélně na osminky, salám nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Plátky poklademe salámem, dílkem vejce, okurkou, zavineme a převážeme nití. Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Závitky vyjmeme, k cibuli přimícháme papriku, zamícháme, vrátíme do kastrolu závitky, zalijeme polovinou vývaru a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky obracíme a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

  • 3

    Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, promícháme a osmažíme. Mouku rozředíme zbylým vývarem a alespoň 15 minut dusíme za občasného míchání.

  • 4

    Do provařené omáčky zašleháme smetanu, prohřejeme a prolisujeme na závitky.

Komentáře k receptu