Višňový salát s griotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Višně
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1 dl Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 259.7 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně omyjeme, vypeckujeme a dáme do misky. Posypeme je moučkovýma a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, misku přiklopíme a vložíme na 30 minut do lednice.

  • 2

    Vychladlé višně i se šťávou rozdělíme do ovocných salátových misek. Povrch ovoce zalijeme griotkou, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocný salát podáváme jako dezert.

Komentáře k receptu