Kapusta podávaná se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 500 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 kg Kapusta hlávková
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 71.6 mg
  • Draslík 1187.6 mg
  • Vláknina 10673.2 mg
  • Vitamín A 10673.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 301.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kapustu a odlámeme z ní vnější listy. Rozkrájíme hlávku na čtvrtiny a vykrojíme z ní košťál. Čtvrtky kapusty nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na kostičky nakrájíme slaninu. V kastrolu si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět slaninu. Vložíme na ni kapustu a podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme vývarem a vmícháme smetanu. Počkáme, dokud kapustová směs nepřejde varem, poté přikryjeme kastrol poklicí a ztlumíme teplotu. Dusíme 20 minut.

  • 3

    Odkryjeme poklici a ještě tekutinu podle potřeby odpaříme na požadovanou hustotu.

Komentáře k receptu