Kuřecí prsa s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 150.5 mg
  • Draslík 1181.9 mg
  • Vláknina 4845.8 mg
  • Vitamín A 4845.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykly očistíme, vložíme do osolené vařící vody s kapkou citronové šťávy a povaříme asi 5 minut. Vyjmeme z vody, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbylý tvrdý stvol.

  • 2

    Omytá kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme po obou stranách doměkka. Řízky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý položíme polovinu fenyklu a přikryjeme plátkem sýru.

  • 3

    Pokrm zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu