Vejce plněná třenou Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 290.6 mg
  • Draslík 239.2 mg
  • Vláknina 3350 mg
  • Vitamín A 3350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme prolisovaný sýr a za postupného přilévání mléka ušleháme hladký krém.

  • 2

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme, podélně rozpůlíme, ozdobně na ně nastříkáme třený sýr. Dozdobíme půlkou vlašského ořechu a podáváme jako studený předkrm.

Komentáře k receptu