Jemný hlávkový salát s mozzarellou
Suroviny
- 170 g Rajčata
- 100 g Cibulka jarní
- 120 g Mozzarella
- 300 g Salát hlávkový
- 6 g Kopr čerstvý
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 274.8 mg
- Vláknina 6068 mg
- Vitamín A 6068 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme si skleněnou mísu a do ní jednotlivé listy natrháme na menší kousky.
-
2
Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky a přisypeme k salátu. Použijeme jarní cibulku, kterou pokrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Posypeme bazalkou a sekaným čerstvým nebo sušeným koprem. Pokapeme octem, panenským olejem a osolíme.
-
3
Do salátu přidáme na kostky nakrájenou mozzarellu a vše promícháme.