Ravioli plněné dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 15 g Petržel - nať
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 390.8 mg
  • Vláknina 5913 mg
  • Vitamín A 5913 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upečeme dýni v troubě rozehřáté na 180 °C asi hodinu doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme.

  • 2

    Z mouky a vajec vypracujeme těsto v robotu. Přikryjeme utěrkou, necháme 30 minut odpočinout.

  • 3

    Dýni dáme do mísy, rozmačkáme vidličkou a smícháme s muškátovým oříškem. Polovinu těsta rozválíme na obdélníkovou placku tlustou asi 1 mm. Druhou polovinu rozválíme na placku o něco větší.

  • 4

    Na první obdélník těsta rozložíme hromádky náplně (po lžičce) ve vzdálenosti asi 5 cm od sebe. Hromádky trochu smáčkneme a na každou položíme lístek šalvěje a petrželky.

  • 5

    Těsto mezi hromádkami náplně mírně potřeme vodou. Druhou placku těsta položíme na první a mezi hromádkami náplně je přitiskneme k sobě. Potom placky nakrájíme na čtverce. Ravioli postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente (každou várku asi 4 minuty). Necháme je okapat, dáme na talíře, osolíme a opepříme, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme parmezánem, případně ozdobíme několika lístky bylinek.

Komentáře k receptu