Vepřová kapsa se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Strouhanka
  • 800 g Vepřová pečeně
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 180 g Sýr Gruyére
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 350 ml Víno bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1069 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 278.8 mg
  • Draslík 1510.9 mg
  • Vláknina 8342.5 mg
  • Vitamín A 8342.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl.

  • 2

    Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme

  • 3

    a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu.

  • 4

    Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C.

  • 5

    Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké.

Komentáře k receptu