Kanapky s tuňákovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 60 g Cibulka jarní
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 32.8 mg
  • Draslík 160.6 mg
  • Vláknina 1464.3 mg
  • Vitamín A 1464.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme papírem na pečení, naskládáme na něj korpusy nakrájeného chleba, nebo kanapky a upečeme při 180°C. Pečeme cca 5 minut. Cibulku omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Citron vymačkáme. Sýr nastrouháme, stejně jako kůru z citronu. Tuňáka slijeme a necháme dobře okapat, poté rozdrtíme na menší kousky.

  • 2

    Máslo rozpálíme na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku, poprášíme moukou a prohříváme cca 1 minutu. Poté postupně vmícháme mléko. Vaříme do zhoustnutí, vsypeme sýr, přidáme citronovou kůru a šťávu, tuňáka, osolíme a opepříme.

  • 3

    Vzniklou směsí potíráme upečené chleby a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu