Bramborové nočky s Parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory vařené
  • 75 g Samokypřicí mouka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 180 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1970 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 295.7 mg
  • Draslík 518.6 mg
  • Vláknina 6207.5 mg
  • Vitamín A 6207.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme vařené brambory, rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, mouku, žloutky, sůl, pepř a vymícháme bramborové těsto. Vytvarujeme menší kuličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran do zlatova. Nočky vyjmeme, do stejné pánve vlijeme vývar, přidáme máslo a za stálého míchání přisypáváme strouhaný Parmezán. Omáčka postupně zhoustne, sýr se úplně roztaví.

  • 2

    Nočky upravíme na talířky a přelijeme omáčkou z pánve.

Komentáře k receptu