Slaninové pečivo se sýrem a s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 100 g Pancetta
  • 155 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1114 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 14289.9 mg
  • Draslík 107 mg
  • Vláknina 10467.5 mg
  • Vitamín A 10467.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava: Plech na pečení vytřeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200 °C.

  • 2

    Těsto: Na grilu opečeme plátky pancetty dozlatova. Opečenou uzeninu nakrájíme nadrobno. Sýr Pecorino nastrouháme. Mouku s kypřícím práškem do pečiva se špetkou soli prosejeme do hlubší mísy a zpracujeme rukama se změklým máslem do strouhankovité konzistence. Do těsta pak přimícháme třetinu nastrouhaného sýra a nakrájenou uzeninu. Dále pak v mléce (1 lžíci mléka odložíme na potření pečiva před pečením) rozmícháme worcesterovou omáčku a kečup.

  • 3

    Dobře rozmíchaný mléčný roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého měkkého těsta. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do kruhového plátu s průměrem asi 18 cm. Plát těsta potřeme mlékem a rozkrájíme ho na kruhové výseče - asi 8 kousků. Všechny nakrájené dílky těstového plátu urovnáme do vymazaného pekáče, potřeme mlékem a posypeme zbývajícími 2/3 nastrouhaného sýra.

  • 4

    Takto připravené pikantní trojhránky pak pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

  • 5

    Těstoviny: Než se trojhránky upečou, uvaříme ve vroucí, osolené vodě těstoviny do měkka. Vařené těstoviny scedíme, vmícháme do nich pro ochucení lžíci olivového oleje a urovnáme je do servírovací mísy. Na těstoviny rozložíme pikantní slaninové pečivo.

  • 6

    Servírování: Tento pokrm servírujeme s pestem a s listovým salátem, horký.

Komentáře k receptu