Sýrové bulky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Gouda
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 4410 mg
  • Vitamín A 4410 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme hladkou mouku, droždí, cukr a sůl. Přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme těsto, které necháme přikryté čistou utěrkou kynout 1 hodinu.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme bochánky a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout.

  • 3

    Potom na každý bochánek položíme plátek sýru.

  • 4

    Sýrové bulky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu