Závitky z krkovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová krkovička
  • 150 g Niva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 260 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. V menším množství osolené vody ji uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Okapanou zeleninu smícháme s nastrouhaným sýrem a směs rozdělíme na plátky masa. Zavineme do závitků a každý závitek potom zabalíme do sádlem vymazaného čtverce alobalu. Alobal dobře uzavřeme.

  • 4

    Závitky pečeme v suché remosce asi 40 minut.

Komentáře k receptu