Quiche z červené řepy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Červená řepa
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr kozí
  • 200 ml Smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Šalotka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 247.6 mg
  • Draslík 487.5 mg
  • Vláknina 4360 mg
  • Vitamín A 4360 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

  • 2

    Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.

  • 3

    Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.

  • 4

    Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.

  • 5

    Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.

  • 6

    Řepu oloupeme a podle velikosti můžeme rozpůlit.

  • 7

    Z utřeného česneku, tymiánu, kmínu a oleje si připravíme marinádu, kterou řepu potřeme a zabalíme do alobalu.

  • 8

    Pečeme 25 minut na 200 °C.

  • 9

    Poté řepu nakrájíme na plátky a ty poklademe na předpečené těsto.

  • 10

    Smetanu smícháme s vejci a koriandrem a polovinu směsi nalijeme na řepu.

  • 11

    Ořechy nasekáme nahrubo a polovinu jich nasypeme na korpus.

  • 12

    Další vrstvou bude polovina sýra nastrouhaná nahrubo.

  • 13

    Následuje smetanová směs, ořechy a nakonec sýr.

  • 14

    Pečeme 25 minut na 185 °C.

Komentáře k receptu