Sedlácké Fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 450 g Anglická slanina
  • 250 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1551 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 1304 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 194.7 mg
  • Draslík 508 mg
  • Vláknina 2017.5 mg
  • Vitamín A 2017.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Z kulatého bochníku chleba odřízneme vršek a vnitřek vydlabeme. Papriky očistíme, zbavíme semínek a drobně nakrájíme, pažitku nasekáme najemno.

  • 3

    Pokrájenou slaninu na oleji osmažíme, vyjmeme z vysmaženého tuku a necháme vychladnout .

  • 4

    V míse umícháme tavené sýry se smetanou, přidáme papriku, vychlazenou slaninu, pažitku, pepř a vegetu. Dobře promíchanou směsí naplníme vydlabaný bochník chleba.

  • 5

    Naplněný chleba položíme na plech, vedle dáme vydlabanou střídku, zakapeme ji olejem ze smažené slaniny a vše dáme do předehřáté trouby.

  • 6

    Pečeme zhruba dvacet minut.

Komentáře k receptu