Canneloni zapečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Cibule
  • 40 g Mrkev kořen
  • 10 g Tymián sušený
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř cayenský
  • 150 g Lilek
  • 200 g Cuketa
  • 7 g Oregano sušené
  • 300 g Sýr kozí
  • 300 g Canneloni
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1312 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 613.6 mg
  • Vláknina 10689 mg
  • Vitamín A 10689 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládaná rajčata slijeme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky, cuketu a lilek na větší kostičky a česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lilek a cuketu, orestujeme, přidáme česnek, ochutíme cayenským pepřem, oreganem, tymiánem, osolíme a opepříme. Promícháme a odstavíme z ohně. Nyní přimícháme rozdrobený kozí sýr. Touto směsí naplníme canneloni.

  • 3

    Do pánve vložíme scezená rajčata, cbuli a mrkev. Osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a 10 minut podusíme pod pokličkou.

  • 4

    Do pekáčku vyskládáme canneloni, přelijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem pecorino a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu