Marinovaný kozí sýr s Pitou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 600 g Chléb Pita
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 20 g Limetková kůra
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1357 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 235.9 mg
  • Vláknina 5361.7 mg
  • Vitamín A 5361.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce připravíme zálivku z oleje, nasekaných bylinek, chilli papričky, limetkové kůry, pepře a soli. Kozí sýr nakrájíme na kostky, rozložíme na mělkou mísu a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme, necháme hodinu uležet.

  • 2

    Chléb Pita si rozložíme na pracovní desce, povrch potřeme olejem, osolíme a okořeníme, grilujeme do křupava nejprve kořeněnou stranou nahoru, potom z druhé strany. Chléb nakrájíme na porce, podáváme se sýrem a namáčíme do marinády.

Komentáře k receptu